29 Aralık 2016 Perşembe

MUĞLA ÇEVRE PLATFORMU’NUN ÇAĞRISI


Değerli Muğlalılar, Yurttaşlar,  Sivil Toplum Örgütleri,

4 Aralık’ta Akyaka’da ilk adımı atılan ve Muğla’nın çeşitli beldelerinden katılan 75 kişi ile “Muğla Çevre Platformu Kuruluyor” kararının ardından, 8 Ocak 2017’de Marmaris’te yapılacak toplantıda geniş katılımla platform deklare edilecektir.

Platform; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın  Doğal Sit Alanlarının derecelerinin, koruma düzeylerinin ve kapsadıkları alanların yeniden düzenlenmesi amacıyla başlattığı  “Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi”ni görüşerek,  oy birliği ile “projeye bu haliyle karşı çıkılması” kararı vermiştir.

Bakanlık tarafından önerilen projenin hangi bilimsel gerekçelere dayandırıldığı bilgilerine  ulaşamadık. Amacımız, önüne geçilemez doğal tahribatlar yaşanmadan, ülke ve bölgemizin doğal sit alanlarının ranta değil de, toplumun ve doğanın  yararına düzenlenmesidir. Sivil toplum olarak;  ortak yaşam ve doğal koruma alanlarımıza demokratik katılımcı anlayışla birlikte karar vermek , bu anlamda elimizdeki bilgi ve belgeleri bir araya getirerek, planlama süreçlerine anayasal haklarımıza dayanarak  katılmak istiyoruz.

Bu bağlamda, yerel ve ulusal ölçekte etkinlik gösteren tüm sivil toplum örgütlerini ve bağımsız bireyleri ortak irade göstermek amacı ile bu deklarasyona davet ediyoruz.
Saygılarımızla
MUÇEP



Toplantı Tarihi: 
8 Ocak 2017 (Pazar)

Toplantı Yeri: 
Marmaris Belediyesi Çok Amaçlı Salonu (Pazar Yeri Üst Katı)
Saat: 14.00-17.00

Basın Toplantısı: 
17.00-17.30


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder